Blog pełen aromatu
Dzielimy się doświadczeniem, pasją i wszystkim, co warto wiedzieć o kawie.
Miłośnicy kawy piją ją ze względu na smak czy pobudzające działanie kofeiny. Jak się jednak okazuje, niewielkie owoce kawowca mają w sobie coś więcej – spożywanie zaparzonej, mielonej kawy, może sprzyjać zachowaniu zdrowia! Sprawdzamy, jakie prozdrowotne właściwości mają w sobie ziarna i jakie wybierać, by faktycznie przynosiły korzyści.

Poznaj sekrety procesu palenia ziaren i dowiedz się, dlaczego delikatne, dłuższe palenie wydobywa z kawy więcej aromatu i sprawia, że jest łagodniejsza dla żołądka.

Opowiadamy, jak wygląda współpraca z małymi plantacjami, dlaczego znamy naszych dostawców z imienia i co oznacza transparentność łańcucha dostaw.

Arabika, Robusta… a może blend? Rozbijamy kawowe mity i tłumaczymy, dlaczego stawiamy wyłącznie na 100% Arabikę z górskich upraw.
